Modern maskinpark och stor kapacitet för all plåtbearbetning

Rostfritt & Smide är en komplett partner inom systemlegoproduktion med plåtbearbetning. Med modern maskinpark kan vi utföra de flesta uppdrag som våra kunder kräver. Vår offensiva tekniksatsning i kombination med kompetens gör att vi alltid kan bistå med det senaste . I organisationen har vi dessutom resurser att lösa allt från komponenttillverkning och montering till lackering. Våra medarbetare har lång erfarenhet av kvalificerad plåthantering. Genom ständig kompetensutveckling och en konkurrenskraftig maskinpark ser vi alltid till att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen. Vårt motto är att eliminera problemen innan de uppstår!

Laserskärning

Lasertekniken ger en precision som inte finns med någon annan metod och laserstrålen kan skära mycket smalt och med stor noggrannhet. Vi laserskär svartplåt upp till 25 mm samt rostfri plåt och aluminium. Vår Bystronic by Pro har magasin för både långa och korta serier och kan skära upp till 6 ton obemannat. Vilket gör serie- och styckframställning och även prototypframställning lönsamt. Med effektiv laserskärning blir spillet minimalt och produkterna i hög kvalitet. Skärytorna blir så gott som vinkelräta och behöver inte slipas om det inte önskas.

Plåtbearbetning & kapning

Med vår moderna maskinpark utför vi kapning av stångstål. Vi arbetar med materialen stål, svartplåt, rostfritt och slitplåt som Hardox och Raex. Vi utför även valsning, klippning med gradsax samt trumling och fasning av kanterna.

Kantpressning

Rostfritt & Smide har flera datorstyrda kantpressar (Bystronic och Ursvik) och är anpassade för olika tonnage upp till 320 ton. Det innebär att vi klarar de flesta beställningar.

Svetsning

Vi svetsar allt från smått till stort i stora och små serier genom manuell svetsning. Vi har både MIG/MAG och TIG-svetsning, vilket i allmänhet ger mer kvalitativa svetsförband. Allt för att kunna erbjuda det mest lönsamma alternativet för våra kunder. Tack vare väl utformade arbetsstationer kan vi svetsa stora, komplexa produkter där det krävs traverser och pelarsvängkranar. Varje arbetsplats har också höj- och sänkbara bord. Observera att alla våra svetsare innehar svetslicens.

Skärande bearbetning

Rostfritt & Smide har en modern station för skärande bearbetning med flerop-maskin Haas där vi kan programmera flera moment. Vi har också manuella stationer. Material som kan bearbetas är aluminium, gjutgods, rostfritt och slitstål. Vi utför också svarvning i en CNC-styrd Haas.

Ytbehandling

Vi tillhandahåller olika typer av ytbehandlingar så som blästring, elektrolytisk ytbehandling samt våt- och pulverlackering.

I vår maskinpark ingår Laserskärare
Plåtbearbetning
Bockning av plåt
Svetsning MIG/MAG och TIG
Mätstudio